dimecres, 25 de març del 2009

4 INTEGRALS I UN CAFÈ AMB LLET!

A la pregunta, us va bé anar a la biblioteca per fer uns exercicis d’integració?, uns companys, em van contestar, que la Central sempre és plena i que si podíem anar a un altre lloc. Vaig pensar que exageraven, en períodes d’examen si que ho està de plena, però un dimecres de març a les 19h “hi haurà quatre gats!” (vaig pensar) I no! Realment, la biblioteca central de Terrassa, dimecres passat a les 19h estava plena.. vam haver de fer els exercicis a un dels bars propers.

La situació era preocupant, 4 joves terrassencs fent exercicis a un bar, però quin és el problema? Que la BCT estigui plena o que no tenim cap altre lloc on anar?. Omplir la BCT d’estudiants, hauria de ser motiu d’orgull i d’alegria de tothom, lo trist és no tenir alternativa… Aules d’estudi 24h, per exemple.

Penso que aquesta situació no pot continuar així, i per això des de les JERC estem treballant en positu, parlant amb regidors, directors de IES, i de la BCT, per tal de buscar un consens, veure els diferents punts de vista, i presentar propòstes realistes però suficients!

Terrassa com a ciutat, no es pot permetre el luxe de deixar escapar talent! Tenim molts estudiants de secundària, batxillerat i universitaris, que necessiten també els seus llocs on treballar, on estudiar, i on poder a més, relacionar-se!

En els temps que corren de crisi social (fracàs escolar, violència de gènere, racisme), de crisi econòmica (atur, esclat de la bombolla immobiliària, préstec bancari nul) entre d’altres. Hem de ser capaços de refer-nos i de tirar endavant la nostra societat! Això ho aconseguirem, com sempre, essent pioners en investigació i desenvolupament de nous projectes. Creant noves indústries capdavanteres que lideraran la Terrassa del segle XXI.

Mentre esteu llegint aquest artícle, el futur de Terrassa està repartit per biblioteques universitàries, d’arreu, enllaunats a la biblioteca central, fent exercicis en un bar de la ciutat, o simplement fent classe al centre docent.

A Terrassa li cal pensar en joventut, treballar estretament amb els col·lectius, i s’aconsegueixi millorar el dia a dia dels joves terrassencs.



Eduard González,
Portaveu de les JERC Terrassa

dijous, 19 de març del 2009

Comunicat de les JERC sobre la situació a les universitats

En els darrers mesos, alguns col·lectius d’estudiants han engegat diverses actuacions per manifestar-se en contra de l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). Davant la situació de conflicte que s’està produint a les universitats catalanes en el marc de l’aplicació de l’EEES i dels incidents produïts recentment, com a conseqüència del desallotjament del rectorat de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) manifestem que:

1. Lamentem i rebutgem l’ús de la violència com a mètode per a la solució de conflictes. Creiem que actuacions com les d’avui enterboleixen encara més la situació i complica encara més els escenaris per arribar a acords entre les diferents part implicades

2. Insistim en la necessitat d’enfortir i ampliar les vies de diàleg i els espais de comunicació com és la Taula Nacional per l’Educació, que ha de ser l’espai de debat i decisió entre el Govern de la Generalitat, les universitats i els estudiants.

3. Exigim immediatament els traspàs de les beques al Govern de la Generalitat així com creiem necessari un augment d’aquestes per tal de vetllar per un correcta aplicació de l’EEES en favor de la comunitat estudiantil i que no repercuteixi negativament en la igualtat d’oportunitats d’accés als ensenyaments universitaris. En aquest sentit és necessària la màxima fermesa en la negociació pel finançament de Catalunya per tal de poder obtenir aquests recursos econòmics que tant necessita els sistema universitari català i per extensió tots els i les estudiants.

4. Instem a la creació d’una comissió mixta, formada per diputats i diputades del Parlament de Catalunya i els col·lectius implicats per tal de poder trobar nous espais de diàleg i possibles escenaris de consens.

Finalment, demanem a la part del moviment estudiantil que ha decidit no participar de la Taula Nacional per l’Educació que reconsideri la seva postura, ja que creiem que cal la voluntat de totes les parts per poder resoldre el conflicte i és el marc on debatre i negociar l’aplicació de l’EEES.


Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya
18 de març, Països Catalans.

dimarts, 17 de març del 2009

JOVE DIGUE'S LA TEVA

Ja podeu respondre l'enquesta que les JERC hem preparat per conèixer de més aprop les inquietuds i les preocupacions dels joves egarencs.

http://www.jerc.cat/terrassa/documents
Un cop l'hagueu omplert, guardeu l'arxiu i ens l'envieu adjuntat en un mail a l'adreça: jerctrs@hotmail.com

Moltes Gràcies!!

dimecres, 11 de març del 2009

Terrassa a Brussel·les

Dissabte passat, 7 de Març, a Brussel·les, una quinzena de membres i amics de les JERC de Terrassa van ser presents a la manifestació convocada per la plataforma 10mil a Brussel·les. La direcció local, valora molt possitivament aquesta iniciativa.

Les JERC de Terrassa, valoren molt positivament la manifestació de dissabte a la capital europea. Troben que escapant de les informacions d’uns i altres, a Brussel·les, hi havia molta gent! (moltes més persones de les que ningú s’imaginava), molts catalans i catalanes, que tot i els 1300km de distància, van fer un esforç físic i econòmic per ser-hi i fer un crit per l’Europa dels pobles.

Sobre aquesta campanya, hi ha hagut moltes crítiques, i poc suport, partits com CiU, PSC, PP i ICV se n’han desmarcat, només ERC ha donat suport explícit a la manifestació.
D’aquesta iniciativa s’ha dit que seria una més dels milers de manifestacions que es fan a Brussel·les, s’ha dit que anar a Europa, a exportar el problema entre Catalunya i Espanya, és fer el ridícul.

Les JERC creuen tot el contrari, els mateixos ciutadans belgues, es van veure molt sorpresos, hi havia molts curiosos que venien a preguntar, qui erem? Què demanàvem? S’extranyaven de que hi haguès tanta gent allà! En acabar la manifestació les radios i televisions belgues, se’n feien ressò obrint els noticiaris amb aquesta manifestació. Tot plegat va impactar i vam aconseguir doncs allò que es pretenia que era explicar a Europa quin problema tenim a Catalunya.

dimecres, 4 de març del 2009

ESPANYA ÉS CRISI



Campions per segón cop consecutiu


Les JERC de Terrassa guanyen per segón any consecutiu el torneig comarcal de futbol, organitzat enguany a Sant Cugat del Vallès.
El torneig va comptar amb una vintena llarga d'esportistes, que van jugar a les pistes de l'escola Collserola, prop de dues hores.
En acabat vam gaudir tots d'una botifarrada de germanor oferta pels amfitrions,