dimecres, 11 de març del 2009

Terrassa a Brussel·les

Dissabte passat, 7 de Març, a Brussel·les, una quinzena de membres i amics de les JERC de Terrassa van ser presents a la manifestació convocada per la plataforma 10mil a Brussel·les. La direcció local, valora molt possitivament aquesta iniciativa.

Les JERC de Terrassa, valoren molt positivament la manifestació de dissabte a la capital europea. Troben que escapant de les informacions d’uns i altres, a Brussel·les, hi havia molta gent! (moltes més persones de les que ningú s’imaginava), molts catalans i catalanes, que tot i els 1300km de distància, van fer un esforç físic i econòmic per ser-hi i fer un crit per l’Europa dels pobles.

Sobre aquesta campanya, hi ha hagut moltes crítiques, i poc suport, partits com CiU, PSC, PP i ICV se n’han desmarcat, només ERC ha donat suport explícit a la manifestació.
D’aquesta iniciativa s’ha dit que seria una més dels milers de manifestacions que es fan a Brussel·les, s’ha dit que anar a Europa, a exportar el problema entre Catalunya i Espanya, és fer el ridícul.

Les JERC creuen tot el contrari, els mateixos ciutadans belgues, es van veure molt sorpresos, hi havia molts curiosos que venien a preguntar, qui erem? Què demanàvem? S’extranyaven de que hi haguès tanta gent allà! En acabar la manifestació les radios i televisions belgues, se’n feien ressò obrint els noticiaris amb aquesta manifestació. Tot plegat va impactar i vam aconseguir doncs allò que es pretenia que era explicar a Europa quin problema tenim a Catalunya.