diumenge, 19 d’octubre del 2008

L'independentisme com a motor de la lluita ecologista

Les JERC han celebrat aquest dissabte a Terrassa la Conferència Nacional de Medi Ambient
Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han establert l’aposta per l’autosuficiència, la solidaritat i responsabilitat envers el territori i les generacions actuals i futures com a aspectes estratègics prioritaris en el seu discurs en matèria ecologista.

Així ho van decidir en la Conferència Nacional de Medi Ambient que van celebrar dissabte al Teatre Alegria de Terrassa amb l’assistència de més de 200 militants d’arreu de la geografia catalana.

Marc Candela, secretari de Medi Ambient de les JERC, ha afirmat que “el jovent apostem per un desenvolupament humà i del medi que aposti per als següents eixos: l’agroecologia, per una energia local i sostenible, un consum responsable i la conscienciació social”, d’aquesta manera, les joventuts republicanes també es presenten, tal i com ha afirmat Candela, “amb una alternativa a l’ecologisme progre de bicicleta”.

Lligam entre conceptes
La Conferència també ha servit per tornar a reivindicar la independència de Catalunya, una demanda que el portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca, ha argumentat dient que “sense les eines d’un Estat propi és impossible poder definir unes polítiques ambientals valentes i rigoroses perquè sempre estarem sotmesos als interessos de l’Estat espanyol i francès”.

Aquesta aposta del jovent independentista és fruit del passat Congrés Nacional celebrat el 10 i 11 de novembre de 2007 a Mataró, on es va apostar de manera decidida per lligar els conceptes d’independentisme i ecologisme.

(ATerrassa+, edició digital del 19/10/08)

També a l'E-news