dissabte, 8 de novembre del 2008

Parlem d'independencia


No us heu parat a pensar per quina raó les JERC, com altres partits i entitats parlen d'independència??

Suposo que no és nou que les JERC demanem la independència de Catalunya, però encara ara hi ha qui es pregunta per què?

De respostes n'hi ha de tots els gustos i colors, però totes responen a un mateix desig, la llibertat.
Per aquells que no acostumeu a seguir l'actualitat política del país, heu de saber que és molt habitual trobar-se amb decisions des de molts àmbits de la societat espanyola, que contínuament ignoren la cultura catalana, o la menyspreen, ens tracten com a "lladres" per dir prou a tanta "solidaritat" que ens està deixant el país en la ruïna. Sovint hem de sentir com les nostres lleis com ara l'Estatut venen retallats, i qüestionats per les autoritats espanyoles.
Als nostres líders polítics, siguin del color que sigui, fora de les nostres fronteres se'ls ataca, se'ls insulta sovint, per simplement exposar, o opinar diferent a ells.
Però no només és una queixa enfront l'administració espanyola, sinó que des dels mitjans de comunicació contínuament es dona una imatge falsa de Catalunya (ciudadanos de segunda de Telemadrid), es fa demagògia (qualsevol discurs d'Unión Progreso y Democracia), es boicoteja tot allò que pugui ser beneficiós per Catalunya, com ara no voler concedir més espai per operar a les empreses que apostaven per un aeroport del Prat potent! que tant bé faria a la economia catalana.

Resumint, a JERC es vol la independència, perquè trobem que és el millor mètode per tirar endavant el nostre país!, si seguim essent espanya, tard o d'hora Barcelona, València i Mallorca sortiran del panorama mundial, deixaran de ser focus de negoci, per passar a ser ciutats secundaries.
Tot seria més fàcil si des de castella hi hagués un mínim de voluntat de treballar plegats perquè la cultura, la economia i la societat catalana esdevinguin també importants!! aquesta era la opció federalista la de la "espanya plural" malauradament un cop més han dit que no...

Tu penses seguir assegut al sofà??

NOSALTRES NO!!