dimarts, 16 de juny del 2009

Aules d’Estudi, cada cop més aprop!

Les JERC portem des del passat Gener, proposant una millora a la Biblioteca Central de Terrassa, basada en ampliació d’horaris i la creació d’una sala d’estudi oberta a les nits.

La nostra voluntat és la de crear una xarxa d’aules d’estudi a la ciutat, que permetin utilitzar-les a qualsevol hora, qualsevol dia, amb espai per tothom. Ara per ara, l’Ajuntament ha endegat una prova pilot, on s’obren tres sales d’estudi a la ciutat, una a la biblioteca de La Maurina, una altra a la BCT i una altra al Centre Cívic Francesc Macià, aquestes sales estan obertes de 20.30 a la 1 de la matinada, donant així continuïtat a l’horari habitual de les biblioteques (fins les 20.30).
Com a prova pilot, les JERC la valorem positivament, trobem que és responsable mesurar la necessitat abans d’actuar, però volem destacar que aquesta mesura es posa en marxa el 15 de Juny, una setmana després d’acabar els exàmens de selectivitat i quan molts estudiants ja estan a la recta final dels seus exàmens.
Cal afegir que aquesta mesura no estarà operativa els caps de setmana, moment de màxima afluència a les zones d’estudi. Critiquem la poca publicitat que s’ha fet de la mesura aprovada, per exemple dilluns 15 de juny a la Biblioteca Central no hi havia cap cartell anunciant l’aula d’estudi, ni cap senyal per indicar la entrada, ja que no es fa per la porta principal sinó pel lateral.

A la primera nit, l’afluència va ser prou alta per la poca informació que s’havia donat, en total es va arribar a la trentena d’usuaris. S’han trobat algunes deficiències a les aules, que caldrà tenir en compte en un futur, com és la de tenir connexió a internet, i l’espai, ja que a la BCT era justet tot i que no va arribar a omplir-se, en canvi a la biblioteca de La Maurina i al C.C. Francesc Macià l’espai era suficient pels usuaris que hi havia.

En definitiva, les JERC estem satisfetes ja que en sis mesos ens hem reunit amb el regidor de cultura, hem tingut trobades amb el portaveu d’ERC a l’Ajuntament que ha estat negociant la mesura, hem escrit cartes d’opinió a la premsa repetidament i a la xarxa social facebook hi ha un grup amb més de 400 adhesions. Finalment l’administració ens ha escoltat i avui podem gaudir d’aquesta primera prova, esperem que hi hagi voluntat per continuar endavant, nosaltres continuarem treballant-hi.