dijous, 17 de setembre de 2009

Les JERC recolzen iniciatives com la d'Arenys de Munt

L'assemblea local de les JERC-Terrassa comencem el curs polític amb nous reptes i noves campanyes per fer que Terrassa sigui una ciutat dels Països Catalans socialment i ecològicament més sostenibles. Avui com ahir l'accés a l'habitatge segueix sent prohibitiu pels joves terrassencs, de la mateixa manera que accedir a un lloc de treball digne es converteix en tota una aventura. És per això que un anys més les JERC ens veiem amb el deure de seguir treballant per aconseguir una societat més igualitària, més justa i on els joves siguin principals impulsors dels canvis sota els valors de l'esforç, el sacrifici i la solidaritat.

Vista l'actual situació de persecució de la iniciativa popular d'Areny, la secció local de les JERC ens solidaritzem amb l'Ajuntament i els organitzadors. Sembla ser que l'estat espanyol ha canviat el poder militar pel poder judicial per seguir mantenint els seus interessos sota control. Un cop més queda palesa que Espanya és la que és i que mai arribaran a entendre que hi ha gent que no se sent part d'aquest estat, i menys encara quan s'insulta, es menysprea i es burla de la societat catalana.

Animem a que la societat civil de Terrassa encapçali una iniciativa popular com la d'Arenys, entenem que preguntar a la gent no és molestar-la com defensen alguns, sinó que és un acte que mostra el grau de maduresa democràtica d'una societat. Un procés d'independència no es pot fer sense el suport d'una àmplia majoria social, i un punt bàsic en el procés d'alliberament nacional és el de preguntar i el de generar debat entorn aquest tema. Les JERC-Terrassa donen suport a qualsevol iniciativa que busqui convocar una consulta popular a nivell municipal amb l'objectiu de preguntar als terrassencs si Catalunya hauria de ser o no un estat propi dins de la Unió Europea.

Aprofitem també per animar a la gent a participar en tots aquells actes organitzats arreu de Catalunya en motiu de la diada nacional del principat. Aquesta diada bé marcada per una provable retallada de l'estatut per part del Tribunal Constitucional, per al final de unes negociacions sobre finançament que s'han fet eternes i per un entorn d'atac constant de l'espanya jacobina. Creiem que la millor manera d'encarar tot això és mostrant una societat unida que té molt clar on esta i on vol arribar.


Terrassa, Països Catalans,

10 de Setembre de 2009.