dijous, 15 d’octubre de 2009

Les JERC Terrassa reten homenatge al president Companys

Aquesta matinada les JERC-Terrassa han fet tronar el cel egarenc, tot recordant Lluís Companys, l'únic president d'una nació democràtica assassinat pel feixisme, que fou afusellat a dos quarts de set de la matinada del 15 d'octubre de 1940, al fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc.

Un any més les JERC-Terrassa commemorem la seva mort amb la tradicional ofrena floral a la Plaça Lluís Companys i amb el llançament de salves a l'hora que l'executaren.

Des de Terrassa hem volgut retre homenatge al President que va organitzar la resistència catalana, que va haver de respondre davant les necessitats d'una població bombardejada a diari, i que finalment va salvar la Generalitat de Catalunya instal·lant-la a l'exili.


A més volem denunciar que 69 anys després del seu assassinat encara no s'ha aconseguit la nul·litat del judici que va sentenciar Companys a ser executat. De la mateixa manera que els béns materials que posseïa ERC aleshores segueixen expropiats, com la Casa del Poble de Terrassa. Sembla ser que volen que perdem la memòria abans de recuperar la dignitat.

Terrassa, 15 d'Octubre de 2009