dijous, 11 de març del 2010

Descomptes pels Joves!!

Aquesta campanya que comencem té per objectius acostar el transport públic als joves estudiants i treballadors de la nostra ciutat, que degut als preus i a un servei sovint deficient, acaben optant pel transport privat.

Per aconseguir-ho, pensem que tots els joves que estan cursant primària i ESO haurien de tenir el bus gratuït a la ciutat, això implicaria ampliar la T-12 a T-16. Facilitem l'accés a l'educació, acostem la cultura del transport públic i fem que les distàncies no esdevinguin un inconvenient o una dependència de la família per moure's per la ciutat, ja que els menors de 16 no tenen cap altra opció.

També pensem que els joves terrassencs majors de 16 han de tenir facilitats per accedir als autobusos, proposem doncs que els joves menors de 25 anys estiguin inclosos a la tarifa T-Social. I passarien de pagar 1,25€ del bitllet senzill a 0,30€/viatge.

D'altra banda, als FFCC els joves terrassencs, no només pateixen les conseqüències d'haver de fer transbord a Sant Cugat per anar a la UAB i per tant fer un viatge d'aproximadament 30 minuts, sinó que a més, paguen una zona més que els joves de Sant Cugat o Sabadell. Això és un greuge comparatiu insostenible.

Per no parlar dels estudiants o treballadors que baixen a Barcelona i han de pagar 3 zones, amb un cost mensual aproximat de 90€ (segons la modalitat del bitllet) però per qualsevol jove en vies d'emancipació és una despesa in-assumible. El transport públic no pot suposar una despesa mensual tant important com la matrícula universitària.