dijous, 29 de gener del 2009

Un skatepark per Terrassa

Els joves skaters de la ciutat, no tenen cap lloc legal per patinar, només tenen els carrers i les places. Aquí és on es troben amb les ordenances de l’Ajuntament, que prohibeixen patinar i fer un ús “privatiu” de la via pública. Què implica això?? Doncs que qualsevol tarda a la plaça de la “Caixa” (edifici de la Caixa de Terrassa) és habitual trobar-se joves patinant, tan habitual com trobar-se la Policia municipal, demanant-los documentació i multant-los.

Aquest “skate furtiu” és probable que no s’acabi mai, igual que molts joves continuen sortint al carrer a fer un “partidet” de futbol, o els pares que surten a jugar al carrer amb els més petits de la casa. Independentment de la legalitat, hi ha coses, que cap paper pot prohibir! I és el dret de tot infant o jove a divertir-se! A gaudir de les amistats i de l’esport! Tots entenem que pot ser perillós tenir una plaça plena de pilotes de futbol, o patins. Però sinó, què? Tanquem els joves terrassencs a casa? Els donem una subvenció perquè es comprin una videoconsola i no molestin a la resta?? Em sembla que la societat adulta, és prou madura per entendre la necessitat dels joves i dels infants, de la ciutat.

Nosaltres proposem que s’obri un procés participatiu on hi siguin presents representants veïnals, representants del consistori, però sobretot representants del món de l’skate. Amb la finalitat de que es crei un espai on aquests joves, puguin trobar-se per gaudir del seu esport. Aconseguiríem disminuir el nombre de patinadors als carrers, i potser fem créixer l’afició a aquest esports. A més cal pensar que el món de l’skate, té al voltant tota una industria molt potent, que pot esdevenir un motor per la ciutat.

Des de les JERC pensem que l’administració local, ha de fer un esforç per entendre les necessitats dels joves terrassencs, que generalment es troben desprotegits i marginats per l’administració. Nosaltres, igual que amb els skaters, ens comprometem a treballar i millorar els serveis que la ciutat ofereix, o hauria d’oferir i fer d’interlocutors entre els joves i l’Ajuntament. Per això demanem també la col·laboració de tots els joves de la ciutat.

Ha arribat l’hora que els joves, decidim quina Terrassa volem!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Endavant!

molta sort terrassencs i terrasenca!

conrad roset ha dit...

merci x teu coment!els dibuixos de la monja el torero el guradia civil, etc.. els e fet jo!!jeeje segu k no u savies!
ale salut mestre

Unknown ha dit...

tinc casi 30 i fa mes de 15 anys jantament amb els companys que patinavem per el barri de ca n'Aurell ja vem recollir firmes entre el veinat. es evident que no vem tenir exit :-) (la millor forma de conseguir firmes era dir que no fariem mes soroll per el carrer jejejej)

Estic totalment a favor de la vostra iniciativa, però lamentablement, el discurs de que no tenim lloc per patinar, amb el qual inicieu la noticia, ja fa anys que la policia local te una resposta rapida: "podeu anar a Sant Llorenç".
Amb aixó vull dir que cal partir del punt que l'ajuntament si va fer una despessa (en la prehistoria) d'un skatepark. Pero estem tots d'acord que la va desprofitar. Es un "patinodrom" inpracticable, tant en dimenssions com en materials.

Doncs be, espero que continuem tots treballant, cada un a la seva manera per obtenir l'objectiu comú, i així poguem dispossar d'unes intalacions que superin a aquell "SPOT" que va donar-nos tantes bones experiencies, ja que era un dels skateparks indoor de fusta amb mes renom a tot l'estat. Terrassa es coneguda en el mon skater per aquella iniciativa privada.

Proposo que es situi al Park de Vallparadis, al ser un lloc centric i a l'hora aïllat de veins, donaria llibertat i no ciscriminaria el nostre sport/culutra.

el skatepark de la foto es molt currat.

salut i força!

XaviC.

Anònim ha dit...

e gay

Anònim ha dit...

esperem que pugui ser el mes aviat pusible.
skatepark jaaaaaa!!

Unknown ha dit...

endevant segur que hi ha molta llent que tu agraeix!