dissabte, 9 de maig del 2009

Homenatge a Joan Ullés

Aquest divendres 8 de Maig, les JERC de Terrassa hem fet un homenatge a un militant històric del republicanisme i del catalanisme de Terrassa, en Joan Ullés.

Joan Ullés, va néixer l'any 1920, fill d'una família republicana. Va ser membre de la Fraternitat Republicana-Casa del Poble i amb 14 anys va començar a interessar-se per les idees sindicalistes, afiliant-se a la CNT. L'any 1938, amb només 17 anys va marxar al front. Al cap d'un any, el 13 de febrer de 1939 va creuar la frontera. Quan es va acabar la II Guerra Mundial i després d'haver passat per diversos camps de concentració francesos, es va establir a França però l'any 1951 va marxar a l'Argentina, on hi visqué 31 anys. L'any 1982 va tornar a Terrassa i dos anys després es va afiliar a ERC, sumant-se a la tasca de consolidar la secció local.

L'acte s'ha dut a terme al local dels Minyons de Terrassa, i hem comptat amb la presència de'n Dani Mallén Secretari d'Organització Nacional de les JERC i del mateix Joan Ullés.

Amb aquest homenatge, les JERC hem volgut recordar a tots aquells que ara fa 70 anys, van haver de deixar el país i exiliar-se, així com els que van caure al front, tot defensant unes llibertats i uns valors que van ser reprimits durant 40 anys i que encara avui són qüestionats.

Com a dit en Dani Mallén "Les JERC fa més de 75 anys que lluitem per uns valors i per uns ideals, i ho continuarem fent".