dilluns, 1 de febrer del 2010

Consell Local SÍ!! consell municipal NO!!

Davant de la proposta del Regidor de Joventut de l’aprovació del reglament del Consell Municipal de Joventut:

Les JERC es posicionen en contra d’aquest model de Consell Municipal.

Si ve és cert que entre tots hem intentat reedreçar el model del Consell Municipal per equiparar-lo al d’un Consell de Joventut avalat pel CNJC, les JERC pensem que no n’hi ha prou amb incloure una disposició deixant a l’aire l’entrada d’aquest consell al CNJC, ja que aquesta indefinició ha estat el tret característic en les polítiques de joventut d’aquesta ciutat.

Nosaltres hem proposat com proposa la Secretaria General de Joventut d’acord amb el Consell Nacional de Joves de Catalunya, un consell Local totalment obert i independent de l’administració, que no rebi cap tutelament per part del regidor ni de l’alcalde.

Considerem que en aquests dos mesos el titular de joventut de l’ajuntament ha maquillat tot el que ha pogut aquest consell municipal sense ser res més que canvis superficials i no de fons, ja que la presidència del consell continua essent de l’Alcalde i la vice-presidència del Regidor, tot i que la deleguin temporalment. El model de Consell Municipal és un òrgan que escolta i pot opinar sobre les polítiques de joventut que realitzi el regidor, però no té cap voluntat de canvi, sinó únicament de ser una plataforma propagandística de la regidoria. El model que proposa les JERC i el CNJC és un model on les entitats proposen, generen idees i discursos en matèria de joventut i que ha de ser un estímul per la regidoria de torn, una font d’idees i de parers que han de servir per crear unes polítiques ajustades a les necessitats del jovent, amb poder d’autoorganitzar-se i gestionar-se. Aquest model és el que s’aplica a la major part de pobles i ciutats de Catalunya, i s’ha demostrat un cop i un altre que funciona.

Per aquestes raons les JERC no donen suport a aquest Consell Municipal de Joventut, i continuarem treballant per la implantació a Terrassa d’un Consell que estigui pensat pels joves, i no pels regidors.