dimecres, 12 de novembre del 2008

CARNET JOVE

El Carnet Jove de Terrassa ha esdevingut un fracàs com així ho afirmava aquest mateix diari (Diari de Terrassa) el 5 de nov.

La iniciativa del Carnet Jove de Terrassa fou una aposta nostra, de les JERC, (Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya) per donar uns avantatges al col·lectiu jove d’aquesta ciutat, que tant abandonat ha estat i ho està per l’administració local.

Probablement, la de joventut, sigui la regidoria més deteriorada i aturada que hi ha dins l’administració terrassenca, i trobem que tot és per manca de voluntat.

El més gran esdeveniment juvenil de la ciutat és el “Jove tu també pots…” organitzat per festa major, pel Consell de la joventut (on hi participem les JERC). Fa 15 anys que el Jove esdevé una crítica a la festa major d’aquest ajuntament i a la seva política de joventut. Si el Consell de la Joventut és capaç de muntar una festa amb pocs recursos com és el JTTP, s’imaginen què podria fer la regidoria amb una mica d'empenta?

Tornant al Carnet Jove, hi ha una frase lapidaria a l’article on diu: “Lo cierto es que no ha hecho falta actualizar información alguna porque apenas ha variado desde el inicio del Carnet Jove”.

La regidora Mariví Orta, comentava que no han pogut ampliar aquestes ofertes perquè els comerciants no estaven disposats a oferir descomptes.

La pregunta és, com pot ser que autoescoles, centres de massatge, cinemes, sales de festa, teatres, papereries, gimnasos, botigues de material esportiu, botigues de roba, òptiques, perruqueries i sabateries, de la mateixa ciutat de Terrassa facin descomptes als estudiants de la UPC, que molts ni tan sols viuen a la ciutat, i en canvi no en facin per al jove terrassenc?

A part dels comerços del centre i de la FACT, han parlat amb entitats esportives com gimnasos o clubs per oferir descomptes a les entrades o a les inscripcions? Han parlat amb autoescoles que no suposin un estiu de feina per pagar una part del carnet? Tal com va prometre el PSC, a les municipals, han fet gratuït l’autobús als jubilats, en canvi, els joves, continuem pagant uns dels autobusos més cars de Catalunya, tot i així, continuem aixecant-nos quan una persona gran o discapacitada puja a l’autobús.

A les JERC, ja fa temps que ens queixem d’aquesta deixadesa i properament farem actes per reivindicar més polítiques i iniciatives juvenils.

JERC-Terrassa