dimarts, 25 de novembre del 2008

L'esquerra europea

Estem en un període en el qual la dreta més dura a triomfat a Europa. Repassant els diversos estats que formen la unió, podem veure com l’esquerra europea fa realment pena. A l’Estat Espanyol l’únic que ha fet d’esquerres el mal anomenat Partido Socialista Obrero Español, ha estat la legalització dels matrimonis homosexuals i tan sols ho va fer per a guanyar vots. Les altres polítiques que està duent a terme el govern, han sigut polítiques com per exemple entregar diners públics als bancs o recolzar polítiques liberals europees com la privatització de la sanitat i de la educació. A França els socialistes estan als tribunals per irregularitats en les eleccions per escollir al candidat a representar al puny i la rosa a la presidència francesa. Més amunt, Anglaterra, els laboristes estan totalment enfonsats després d’una mala gestió de Toni Blair i d’una imatge tacada per la guerra d'Irak, la solució que van trobar va ser posar al davant a un Gordon Brawn incapaç de solucionar un problema massa gran dins el partit. Itàlia, el partit de Berlusconi està duent a terme polítiques dignes de l’any 1933 a l’alemanya nazi mentres el partit de Prodi està desaparegut. Així, repassant Europa, ens podem fixar en exemples com Polònia, Bèlgica, Àustria etc..

Aquesta dreta està desmantellant un estat del benestar que actualment ja és insuficient, mentrestant l’esquerra s’ho mira atemorida per l’embranzida ultraliberal. A més com passa a l’Estat Espanyol, l'actuació d'aquest és fins i tot col·laboracionista. A nivell nacional tampoc ens salvem, els polítics catalans tan sols juguen a penjar-se medalletes i a sortir als mitjans de comunicació fent grans discursos buits de contingut.

Ens hem de mobilitzar, les bases hem d’aturar aquest procés en el que estem immersos, si no lluitem ningú ho podrà fer per nosaltres, no podem deixar que ens neguin allò pel que els nostres pares i avis han lluitat tant, pel que els nostres companys han donat part de les seves vides. El maig del 68 va representar la lluita per les llibertats, ara ens les volen pendre, no ho podem permetre.